Wat is een vlog?

Vlog is de afkorting voor video weblog. Het is het de benaming van een video dagboek op internet volgens Wikipedia. Als je op YouTube kijkt is een vlog inmiddels veel meer dan een dagboek. Het zijn video’s over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van de beste manier om make up op te doen tot aan het repareren van een auto. Zakelijk vloggen is een effectief promotiemiddel geworden.

Persoonlijk

Vlogs zijn persoonlijk. De maker betrekt de kijker dicht bij zijn of haar verhaal. Je krijgt een inkijkje in het leven, bedrijf of werk van de vlogger. De vlogger zendt niet alleen, maar ontvangt ook vragen en commentaar van kijkers, ook wel volgers genoemd. De vlogger gaat vervolgens met die vragen of dat commentaar aan de gang. Zo creëer je engagement voor je bedrijf. Zakelijk vloggen kent een hoge ROI.

Abonneren

Door regelmatig content te maken over onderwerpen die jouw klanten en potentiele klanten interessant vinden, worden zij gestimuleerd om zich te abonneren op je kanaal. Door zakelijk te vloggen breng je jouw bedrijf steeds opnieuw onder de aandacht bij jouw doelgroep.
Stacks Image 25

Zakelijk vloggen? Waarom zou ik?

Vloggen is een leuke en effectieve manier om jouw bedrijf of website te promoten. Het zorgt voor een betere Google ranking en een persoonlijke band met je klanten.
Lees ook ons artikel over Zakelijk vloggen.

Je kunt geen onderwerp bedenken waar je niet over kunt vloggen. Wanneer maak jij of een van je medewerkers je eerste zakelijke vlog?
Stacks Image 33

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze noodzakelijke en statistiek-cookies helpen om de site goed te laten draaien en te verbeteren. Lees meer in onze privacy-verklaring.