Tip voor de groei van je YouTubekanaal

Hoe wordt jouw YouTubekanaal gevonden tussen al die duizenden video's op YouTube. We geven je zes tips die je zullen helpen om je kanaal te laten groeien.
1

Kies een goede naam voor je kanaal

Kies een naam voor je kanaal waaruit duidelijk blijkt wat je onderwerp is. Gebruik als het even kan relevante keywords hiervoor. Gebruik deze naam als je profielnaam en als titel voor je kanaal.
Stacks Image 55
2

Beschrijf jezelf

Schrijf een goede tekst voor het tabblad “over mij” en de beschrijving van je kanaal. Gebruik drie tot vijf relevante zinnen. Vergeet ook niet relevante keywords te gebruiken. Beschrijf bijvoorbeeld wat je doet en wat je interessant vindt.
Stacks Image 70
3

Zet je kanaal op 'Openbaar'

Let er op dat je kanaal niet op 'Verborgen' zet, maar op 'Openbaar'. Dit vind je bij je kanaalinstellingen.
Stacks Image 85
4

Vergroot betrokkenheid

Vergroot de betrokkenheid van je kijkers door interactie te stimuleren. Sta reacties toe. Laat mensen je video’s leuk vinden met een duimpje. Laat video responses toe. En tot slot: laat kijkers je video embedden.
Stacks Image 100
5

Maak afspeellijsten

Maak afspeellijsten van je video’s. Zo stimuleer je niet alleen dat kijkers meer van je video’s bekijken, maar je kunt aan afspeellijsten ook beschrijvingen met relevante keywords toevoegen. Zo vergroot je de vindbaarheid van je video’s.
Stacks Image 115
6

Gebruik Analytics

Gebruik de Analytics Tool in Creator Studio om inzicht te krijgen in je publiek en om te zien welke vlogs het populairst zijn.
Stacks Image 130
We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om je YouTube kanaal te laten groeien en om een (nog) groter publiek aan te spreken. Uiteraard zijn we je graag van dienst. Lees ook eens ons artikel over SEO voor video. Neem gerust eens contact met ons op!
Stacks Image 469

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze noodzakelijke en statistiek-cookies helpen om de site goed te laten draaien en te verbeteren. Lees meer in onze privacy-verklaring.