De thumbnail van je vlog

Een goede thumbnail voor je vlog en een leuke titel is essentieel voor de vindbaarheid van je vlog. Waarom? Dat vertellen we je hier.
Een Thumbnail is een verkleinde versie van een plaatje of en video die wordt gebruikt om deze plaatjes of video's te herkennen en te rangschikken. Een thumbnail heeft voor video of afbeeldingen delfde functie als een register voor een boek.

Een goede thumbnail voor je vlog

Thumbnails werken als een aanplakbiljet waarmee je kijkers overtuigt jouw vlog te bekijken. Zo kun je met een goede thumbnail kijkers naar je video trekken. Met een representatieve thumbnail wordt ook de kans groter dat kijkers je vlog tot het einde bekijken, omdat ze vooraf al een idee hebben van wat ze kunnen verwachten.

Wat is de beste reden om aangepaste thumbnails te maken voor je video's?
Kijkers laten weten waar je vlog over gaat daardoor is de kans groot dat de weergavetijd toeneemt. Een goede thumbnail kan ervoor zorgen dat kijkers op je video klikken en vervolgens blijven kijken.

Wij leveren een losse thumbnail aan. Je vlog is dus klaar om te uploaden.
Herkenbaar
Waar gaan de volgende vlogs over als je deze thumbnails ziet?
Stacks Image 118
Stacks Image 131
Stacks Image 139

Beter vindbaar

Als kijkers (en jouw klanten) op YouTube kijken, zien ze eerst je thumbnails en titels. Het zijn belangrijke instrumenten, want hiermee laat je zien waar je vlog over gaat en wek je hun interesse op.

Als een video niet voldoet aan de verwachtingen die je hebt gewekt met de thumbnail en de titel, dan kijken de meeste kijkers je video niet af. Dat zorgt er voor dat je vindbaarheid op YouTube minder wordt. Hoe langer gebruikers naar je vlogs kijken op YouTube, hoe vaker jouw vlogs aan nieuwe kijkers worden aanbevolen.
Stacks Image 125

Waarom horen titels en thumbnails bij elkaar?

Thumbnails en titels vertellen een samenhangend verhaal dat kijkers ertoe verleidt te klikken en te kijken.
Samen zijn ze het uithangbord voor je inhoud en trekken nieuwe kijkers aan. Zowel met de thumbnail als met de titel beloof je de kijker iets. Dat zul je in de video moeten nakomen.
Lees daarom ook ons artikel over de beste titel voor je vlog.
Stacks Image 149

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze noodzakelijke en statistiek-cookies helpen om de site goed te laten draaien en te verbeteren. Lees meer in onze privacy-verklaring.