De beste vlogcamera kiezen

De beste vlogcamera hoeft niet duur te zijn. Om zelf als vlogger aan het werk te gaan en je vlogs en andere video’s op te nemen heb je geen dure of ingewikkelde apparatuur nodig. Je kunt bijvoorbeeld uitstekend filmen met je telefoon of een goede fotocamera met kantelbaar scherm.
Stacks Image 30

Je telefoon als goedkope vlogcamera

Om zelf als vlogger aan het werk te gaan en je vlogs en andere video’s op te nemen heb je geen dure of ingewikkelde apparatuur nodig. Je kunt bijvoorbeeld uitstekend filmen met je telefoon of een goede fotocamera met kantelbaar scherm.

Je telefoon als goedkope vlogcamera
Voor beginners is de beste vlogcamera je telefoon! Veel smartphones hebben een uitstekende camera aan boord en zijn daardoor prima geschikt als vlogcamera.

Dit is lekker goedkoop, want je hoeft geen speciale vlogcamera te kopen.
Stacks Image 33

App om te filmen

Je kunt natuurlijk de ingebouwde camera app gebruiken om te filmen. Er zijn echter ook speciale camera apps zoals Filmic Pro. Via zo’n app kun je scherpte en licht gemakkelijker en nauwkeuriger instellen. Je kunt de standaard waarden die de camera op je telefoon je geeft gebruiken, maar je haalt meer uit je telefoon met een speciale app.
Stacks Image 43

Powerbank

Waar vloggers vaak tegenaan lopen is een lege accu. Zorg er daarom voor dat je begint met een volle accu, maar neem ook een powerbank mee. Zo kun je veel langer filmen. Niet vergeten om ook die op te laden natuurlijk…
Stacks Image 52

De beste vlogcamera

Als je een losse camera wilt gebruiken, dan is de beste camera er een met een kantelbaar scherm. Zo kun je goed zien wat je opneemt en of zelf wel goed in beeld bent.

Draai het klapscherm naar je toe als je gaat vloggen, maar vergeet niet in de lens te kijken. Als je in de lens kijkt, kijk je de kijker aan. Dit zorgt voor meer betrokkenheid.

Op het schermpje zie je behalve wat je in beeld brengt ook informatie over hoe hard het geluid is en of je belichting goed is.
Met welke camera je ook gefilmd hebt, wij kunnen je beeld verwerken. Start vandaag nog met een nieuwe vlog!
Stacks Image 59

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze noodzakelijke en statistiek-cookies helpen om de site goed te laten draaien en te verbeteren. Lees meer in onze privacy-verklaring.