Hoe maak je een goede vlog

Veel vloggers beginnen met een grappig beeld of een prikkelende zin. Daarna introduceert de maker zichzelf en vertelt hij of zij wat de kijker in de vlog gaat zien. Dan begint het verhaal. Het verhaal kan een interview of een rondleiding zijnop een bijzondere plek. Of de maker legt uit hoe je iets kunt maken of hoe iets werkt.

De productie van een vlog bestaat uit drie delen. Het idee, de opnames van je video en de montage.
Stacks Image 134
Stacks Image 35

Het idee

Voordat je begint, is het belangrijk om te bedenken wat de hoofdvraag is die je wil beantwoorden. Bedenk een onderwerp dat jouw klanten zal interesseren: een blik achter de schermen, een beursbezoek. Een bakker kan uitleggen hoe hij een taart bakt.
Je ideeën hoeve niet ingewikkeld te zijn, denk aan iets wat jouw klant graag zou willen zien binnen je bedrijf.
Stacks Image 51

De opnames

Bedenk wat je wilt laten zien aan je kijker. Als je weet waar je vlog over zal gaan dan weet je ook waar je het best kunt filmen. Bedenk plekken waar wat te zien is. Vloggen in je kantoor is een stuk minder interessant dan in de werkplaats waar jouw kijkers niet komen.
Praat terwijl je iets doet wat je kijker interessant vindt. En waar jouw bedrijf, heel toevallig, in gespecialiseerd is natuurlijk…
Je kunt je vlogcamera op jezelf richten, maar ook de kijker laten zien wat jij ziet door voor je uit te filmen. Je bent daarbij wel hoorbaar, maar niet in beeld. Gebruik een vlogcamera waar je goed mee kunt werken en de juiste microfoons. Ook kun je andere apparatuur gebruiken zoals een statief of licht.
Lees ook onze vlogtips!
Stacks Image 72

De montage

In de montage zet je je vlog in de juiste volgorde en knip je stukjes die je niet wil gebruiken weg. Je kunt werken op een pc of laptop, maar er zijn ook veel apps waarmee je op je telefoon kunt monteren.

Video montage is lastiger dan je denkt. Sommige video montage programma’s zijn knap ingewikkeld en duur. De video en ondertiteling moet ook aan bepaalde technische eisen voldoen om goed verwerkt te kunnen worden door YouTube en Facebook. Denk bijvoorbeeld aan het juiste bestandsformaat en goede compressie.

Hoe kunnen wij je helpen?

Vlogeye doet graag de montage voor je. Onze editors hebben jarenlange ervaring en beschikken over de beste apparatuur om snel jouw vlog te monteren. We leveren het aan met precies de juiste specificaties. Ondertiteld en wel, klaar om te uploaden naar social media.

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze noodzakelijke en statistiek-cookies helpen om de site goed te laten draaien en te verbeteren. Lees meer in onze privacy-verklaring.