SEO voor vloggers

SEO (Search Engine Optimalisation) voor je vlog is erg belangrijk om kijkers te trekken. Je bent aan het vloggen om je bedrijf te promoten, maar je video’s trekken niet de aantallen kijkers waar je op hoopt. Is het nu wel effectief?

Je zult het een en ander moeten weten over SEO om te zorgen dat je maximaal rendement haalt uit je vlogs. Je hebt gelukkig geen duizenden kijkers nodig. En is het ingewikkeld? Nee hoor: je kunt het zelf, maar wij kunnen ook een groot deel hiervan voor je verzorgen.

Hieronder staan de vijf belangrijkste tips over SEO met betrekking tot je vlog.

SEO en je vlog

Je wilt natuurlijk dat je video’s gevonden worden. Ook hier maakt SEO het verschil. Zoekmachines gaan namelijk uit van de informatie die jij ze verschaft om te weten waar je vlog over gaat. Hieronder geven we je enkele tips om de vindbaarheid van je vlog te vergroten.
1

Kies een goede titel voor je vlog

Zorg dat de titel van je vlog relevante keywords bevat, bij voorkeur aan het begin van de titel.
Stacks Image 227
2

Maak voor elke vlog een goede beschrijving

Voeg een goede video beschrijving toe van minimaal 250 woorden. Gebruik daarin tussen de drie en de vijf relevante keywords.
Stacks Image 242
3

Voeg video tags toe

Voeg altijd video tags toe. Gebruik er zo veel als je wilt, zolang ze maar relevant zijn. Deze keywords geven niet alleen zoekmachines meer informatie, maar zorgen er ook voor dat de kans groter wordt dat ze verschijnen in de balk met 'gerelateerde video’s' bij video’s van anderen.
Stacks Image 257
4

Gebruik een goede thumbnail

Gebruik je eigen thumbnail, in plaats van die door YouTube is gegenereerd en kies een duidelijk plaatje wat de aandacht trekt.
Stacks Image 272
5

Ondertitel je vlog

Voeg ondertitels aan je vlog toe. Ondertiteling en audiobeschrijvingen worden door zoekmachines geïndexeerd en kunnen er zo voor zorgen dat je ranking verbetert.
De door YouTube automatisch gegenereerde ondertiteling wordt niet geïndexeerd.
Stacks Image 287
We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om je vlogs nog beter vindbaar te maken in Google. Uiteraard zijn we je graag van dienst. Neem gerust contact met ons op.
Stacks Image 469

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze noodzakelijke en statistiek-cookies helpen om de site goed te laten draaien en te verbeteren. Lees meer in onze privacy-verklaring.