Je logo in je vlog

Natuurlijk wil je jouw logo zo mooi mogelijk in beeld brengen. Misschien wil je je logo in de hoek van het beeld. Lever dan een PNG of vectorbestand aan.

Wat is een PNG bestand?

Een PNG (portable network graphic) is een bestandformaat wat vaak gebruikt wordt in video omdat ze een transparante achtergrond kunnen hebben. Een logo in beeld is vaak een PNG, omdat je het logo daarmee over video heen kunt zetten.
Een PNG is een rasterafbeelding, daardoor kunnen we deze niet vergroten zonder kwaliteitsverlies. Lever daarom altijd een PNG aan van minimaal 500x500 pixels.

Wat is een vectorbestand?

De naam vectorbestand wordt gebruikt voor afbeeldingen die je onbeperkt kunt vergroten en verkleinen zonder kwaliteitsverlies. Bij gewone plaatjes (ook wel rasterafbeeldingen of bitmapbestanden genoemd) kan dit niet.
Een vectorbestand bestaat uit lijnen met coördinaten (ook wel vectoren of paden genoemd) en een rasterafbeelding uit pixels.
Een vector blijft altijd scherp, hoe groot je een vectorbestand ook maakt.
Rasterafbeeldingen worden onscherp als je die vergroot. Hier zie je daarvan een voorbeeld. Links zie je een uitvergrote rasterafbeelding, rechts een vergroot vectorbestand.
Alt image
Stacks Image 8

Hoe weet ik of mijn bestand een vectorbestand is?

Vectorbestanden hebben bijvoorbeeld extensies als EPS, AI of PDF. Een bestand met die extensie is echter niet altijd een vectorbestand. Je kunt een rasterafbeelding namelijk ook opslaan als EPS. Door een plaatje te vergroten, kun je zien of het een vectorbestand is.
Blijft je logo scherp als je inzoomt? Dan is het een vector.

Rasterafbeeldingen kun je wel altijd herkennen aan de bestandsextensie. JPEG, JPG, PNG, BMP en GIF-bestanden zijn altijd rasterbestanden.

Waarom een goed bestand aanleveren?

1. Je wilt je logo op een bewegende achtergrond

Een jpeg zit vastgebakken in de achtergrond. Wij kunnen dan alleen maar het aangeleverde plaatje verkleinen en niet uitknippen.

Hieronder zie je hoe dat er uit ziet. Links een rasterafbeelding, rechts zie je wat we met een vector of png met transparantie kunnen doen.
Dit kan een logo in de bovenhoek zijn, of een logo op een geanimeerde achtergrond.
Alt image
Stacks Image 40

1. Je wilt je logo laten bewegen

Voor animatie hebben we bijna altijd een vectorbestand nodig: we kunnen dan bijvoorbeeld verschillende delen losknippen en geanimeerd weer bij elkaar laten komen. Soms kunnen we uit de voeten met een PNG.

Hoe kom ik aan een PNG of vectorbestand?

Is je logo gemaakt door een grafisch vormgever? Vraag dan of die je logo als PNG of vector kan aanleveren. Het liefst hebben wij een vectorbestand. Elke grafisch ontwerper kan dit.

Ik heb alleen een rasterafbeelding zonder transparatie

Geen nood. Wij kunnen met alle bestandsformaten uit de voeten. De mogelijkheden zijn alleen wat minder uitgebreid. Ze hangen af van het type afbeelding en de grootte er van. Neem even contact op dan kijken we even met je mee.

Wij hebben je logo wel altijd minimaal op 500x500 pixels nodig.
Stacks Image 53

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze noodzakelijke en statistiek-cookies helpen om de site goed te laten draaien en te verbeteren. Lees meer in onze privacy-verklaring.